Alte știri

Mai multe plante de mac, depistate în grădina unui locuitor al raionului Basarabeasca

Pinterest LinkedIn Tumblr

În cadrul Operațiunii MAC-2021, polițiștii de frontieră întreprind un șir de măsuri pe linia combaterii traficului ilicit de droguri de origine vegetală, depistării şi nimicirii plantelor cu conţinut narcotic, precum şi identificării persoanelor care le cultivă ilegal. Ultimul caz a fost înregistrat acum o zi, în zona frontierei moldo-ucrainene.

Astfel, polițiștii de frontieră au depistat în grădina unui locuitor al raionului Basarabeasca plante în creștere, asemănătoare macului.

Urmare a valorificării unei informații operative, angajații Direcției regionale Est au desfășărat o percheziție autorizată la domiciliul unui bărbat  de 44 de ani, din satul Iserlia, raionul Basarabeasca. În rezultatul măsurilor întreprinse, polițiștii de frontieră au depistat în grădină, printre culturile agricole, 136 de tufe de plante de mac. Din declarațiile cetățeanului s-a stabilit că plantele erau crescute în scop de uz personal.

Firele de mac au fost smulse și transmise spre expertiză pentru stabilirea naturii plantelor.

În continuare, polițiștii de frontieră cercetează cazul sub toate aspectele legale în vederea stabilirii circumstanțelor și încadrării juridice a faptei.

loading...

Comments are closed.