Externe

Mai multe state în frunte cu Ucraina pregătesc o rezoluție împotriva Rusiei la APCE. Moldova nu se implică?

Pinterest LinkedIn Tumblr

O rezoluție împotriva revenirii Federației Ruse cu drepturi depline la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE) va fi depusă de Ucraina, Polonia, Letonia, Lituania, Estonia, Slovacia și Georgia. Informația a fost confirmată de spicherul senatului polonez Stanislaw Karczewski, scrie Deschide.md. 

Potrivit oficialului, subiectul a fost discutat cu reprezentanții statelor baltice în timpul evenimentelor de comemorare dedicate celei de-a 450-a aniversare de la crearea Uniunii de la Lublin. „Situația ne-a afectat pe toți. Intenționăm să pregătim o rezoluție generală. Dar aici, la Lublin, e greu să o pregătim din cauza sărbătorilor”, a declarat oficialul polonez.

 
Amintim că pe 25 iunie, Federația Rusă a revenit la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei cu drepturi depline, urmare a voturilor date de majoriatarea membrilor. Deputații Andrei Năstase (PPDA) și Vlad Bătrâncea (PSRM) au votat din partea Moldovei Pentru revenirea Rusiei la APCE, voturi criticate dur de societatea civilă dar și de ambsadorul SUA la Chișinău. De precizat că Rusia a fost exclusă din APCE în 2014 după ce a ocupat Crimeea, teritoriul care făcea parte din componența Ucrainei. 
crimeea anexata, apce moldova, deputati moldova, alianta psrm acum, nastase pro-rus, nastase unionism, nastase moscova, rusia apce
loading...

Comments are closed.