Externe

Mai multe țări europene anunță că vor relua administrarea vaccinului de la AstraZeneca

Pinterest LinkedIn Tumblr

Italia, Franța, Spania și Germania anunță că vor relua imunizările împotriva COVID-19 cu vaccinul de la AstraZeneca, după ce Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a comunicat concluzia sa că este vorba despre un vaccin „sigur şi eficace”, transmit Reuters şi AFP, citate de Agerpres.

Spania și Germania au anunțat la rândul lor că vor relua și ele programul de vaccinare împotriva epidemiei de COVID-19 cu seruri AstraZeneca.

Franţa va relua vineri vaccinările împotriva COVID-19 cu serul AstraZeneca, după anunţul autorităţilor farmaceutice europene care îl consideră ca fiind „sigur şi eficient”, a anunţat joi premierul Jean Castex.

„Voi fi vaccinat mâine cu acest vaccin pentru a arăta că putem avea încredere deplină”, a decalarat premierul francez.

„Guvernul italian primeşte cu satisfacţie declaraţiile EMA. Administrarea vaccinului de la AstraZeneca se va relua de mâine”, a indicat Draghi joi seară, într-un scurt comunicat.

Prioritatea guvernului rămâne vaccinarea cât mai multor persoane posibil cât mai rapid posibil”, a transmis premierul italian.

Tot de vineri se vor relua utilizarea acestui vaccin în Letonia şi Lituania, conform anunţurilor celor două Ministere ale Sănătăţii. O decizie similară a fost luată şi ministerul de resort din Republica Cipru.

loading...

Comments are closed.