Alte știri

Mai multe vidre de la un acvariu din Georgia, testate pozitiv cu noul coronavirus. Ce simptome au

Pinterest LinkedIn Tumblr

Mai multe vidre de la un acvariu din statul american Georgia au fost testate pozitiv cu noul coronavirus, au anunţat duminică reprezentanţi ai acelei instituţii, potrivit DPA, transmite Agerpres.

Mai multe exemplare vârstnice de vidre din specia Aonyx cinereus (vidra orientală cu picioare scurte) au fost testate pozitiv cu SARS-CoV-2, virusul care provoacă maladia COVID-19.

“Au început să prezinte simptome respiratorii uşoare: să strănute, să le curgă nasul, să fie uşor letargice şi să tuşească”, au precizat reprezentanţii acvariului într-un comunicat, adăugând că se aşteaptă ca animalele să se recupereze complet.

″În momentul de faţă, ele nu mai sunt expuse, ci tratate de specialişti şi de echipele de îngrijitori”, se precizează în comunicat, fără a se specifica numărul vidrelor afectate de noul coronavirus.

Potrivit unei reprezentante a acvariului, Tonya Clauss, vidrele se află “sub o monitorizare foarte atentă” şi au prezentat doar simptome uşoare.

“Ne aşteptăm ca toate să-şi revină complet”, a adăugat Tonya Clauss.

Se crede că vidrele au contractat noul coronavirus de la un membru al personalului, care era asimptomatic, în condiţiile în care animalele nu au avut contact direct cu vizitatorii acvariului.

Sursa: Agerpres

loading...

Comments are closed.