Actual

Mai mulți avocați și juriști condamnă declarațiile făcute de către fostul avocat al lui Vlad Filat, Igor Popa. Care sunt acestea

Pinterest LinkedIn Tumblr

Mai mulți avocați și juriști din R. Moldova condamnă declarațiile făcute miercuri seară, 23 septembrie, de către fostul avocat al fostului premier Vlad Filat, Igor Popa, în cadrul emisiunii „Secretele puterii” de la Jurnal TV, unde avocatul a dezvăluit mai multe detalii din perioada în care îl apăra pe Filat. Astfel, avocații au solicitat o reacție din parte Uniunii Avocaților din R. Moldova pe marginea acestui caz, transmite Telegraph.md, cu referire la zdg.md

Reacția lui Filat la acuzațiile lansate de fostul său avocat: „Voi organiza o conferință de presă în care voi demonta minciunile”

Consiliera juridică, Natalia Roșca, a postat un mesaj pe pagina sa de Facebook, în care susține că există un Cod deontologic al avocaților care trebuie respectat și se întreabă dacă Uniunea Avocaților va reacționa în vreun fel în acest caz.

Stimați avocați, în special cei care promiteți să aduceți schimbarea și în care unii ne punem speranța, cât și cei care în prezent sunteți “mai aproape de Dumnezeu”, explicati-mi, va rog – cum se “pupă” asta cu Statutul avocatului si cu Codul deontologic al avocatului?
Întrebare întrebatoare, UAM va reactiona?
”, a menționat consiliera juridică într-un mesaj pe Facebook.

Și avocata Sabina Cerbu a menționat într-un mesaj pe Facebook că se arată indignată de declarațiile făcute de Popa.

„Cu tot respectul, dar așa NU! Există un Cod deontologic al avocaților și o limită a bunului simț în relația cu clientul pe care singur ți l-ai ales”, scrie avocata.

Igor Popa, fostul avocat al fostului premier Vlad Filat, a făcut miercuri seara, în cadrul unei emisiuni, mai multe declarații cu privire la perioada de detenție a fostului său client.

Popa susține că Vladimir Plahotniuc și Vlad Filat țin până în ziua de astăzi legătura și vorbesc la telefon. Totodată, Popa mai susține că Plahotniuc, ar fi avut grijă ca Filat să petreacă cu prietenii și să primească cadouri de sărbători în schimbul tăcerii.

Totodată, Popa a dat publicării mai multe scrisori pe care le-a primit de la Filat în timp ce actualul lider al PLDM se afla în detenție.

Mai multe detalii le găsiți aici: Fostul avocat al lui Vlad Filat: Plahotniuc îi promitea lui Filat că-l va scoate din pușcărie. Ei au rămas prieteni până-n ultima clipă

Citește și: Republica Moldova ar putea semna acordul de creditare cu Rusia pentru a obține 200 mln euro în următoarele săptămâni,

loading...

Comments are closed.