Alte știri

Mai mulți cetățeni moldoveni, transportați la spital, după un grav accident în România

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un TIR, un microbuz și un Opel Corsa au fost implicate într-un grav accident în localitatea ieșeană Vânători. În microbuz se aflau cetățeni ai R. Moldova.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Inițial, din microbuz au fost evacuate 14 victime, iar 2 erau încarcerate, conștiente. A fost activat planul roșu de intervenție. La faţa locului s-au deplasat mai multe echipaje de poliţie şi ambulanţe, scrie bzi.ro.

Șoferul microbuzului susține că șoferul TIR-ului nu a acordat prioritate. Acesta a încercat să evite TIR-ul, însă a fost lovit lateral. Microbuzul, care s-a răsturnat, venea cu 16 persoane din Republica Moldova.

Circulația a fost blocată pentru o perioadă de timp pe ambele sensuri de mers.

13 persoane au fost transportate la spital. Este vorba despre 12 adulți și un minor. Două persoane aveau traumatisme grave.

Un copil și părinții acestuia au fost duși la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului de Copii „Sf. Maria“. Trei pacienți au fost duși la Spitalul de Neurochirurgie și șapte la UPU al Spitalului „Sf. Spiridon“. Cazurile cele mai grave sunt o femeie în vârstă de 59 ani, cu fractură de bazin și o femeie, tot în vârstă de 59 ani, cu traumatism cranian.

„În microbuz erau mai mulți călători. Au fost 16 persoane implicate. 13 aveau nevoie de intervenție medicală. Cei trei au fost dirijate la trei spitale. La UPU a Spitalului de Copii a fost dus un minor, cu traumă craniocerebrală. Trei persoane cu traumatisme cranio cerebrale au fost duși la UPU a Spitalul „N. Oblu“. Șapte au ajuns Spitalul „Sf Spiridon“, a declarat șefa UPU SMURD Iași, Diana Cimpoeșu.

În autoturismul Opel era o singură persoană, o femeie în vârstă de 24 de ani. Aceasta nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Polițiștii cercetează cauzele care au dus la producerea accidentului. Mai mulți polițiști fac măsurători.

Șoferii au fost testați cu aparatul alcooltest și niciunul nu consumase băuturi alcoolice.

loading...

Comments are closed.