Alte știri

Mai mulți medici de familie din toată țara au fost decorați cu Diplome de gradul I ale Parlamentului

Pinterest LinkedIn Tumblr

Aproape 100 de medici de familie din toată țara au fost decorați cu Diplome de gradul I ale Parlamentului.

Distincțiile le sunt oferite în semn de recunoștință pentru profesionalism înalt, performanțe deosebite în prestarea serviciilor medicale, dăruire și contribuție substanțială la îmbunătățirea sănătății populației, precum și cu prilejul Zilei Internaționale a Medicului de Familie.

Cu ocazia acestei sărbători profesionale, Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi, a adresat un mesaj tuturor medicilor de familie din țară, menționând că acești oameni sunt cei mai buni și discreți prieteni ai fiecărei familii.

”Cu ajutorul lor reușim să preîntâmpinăm situații grave legate de sănătatea pacienților și, în mare parte, cu ajutorul lor reușim să depășim criza pandemică legată de COVID-19”, se arată în mesajul Speakerului.

Potrivit Președintelui Parlamentului, toți lucrătorii medicali merită cele mai înalte aprecieri, pentru că stau la straja bunurilor cele mai importante ale fiecărui om – sănătatea și viața.

Ziua Internațională a Medicului de Familie este marcată anual la 19 mai, fiind instituită de Organizația Mondială a Sănătății pentru a evidenția rolul și contribuția importantă a medicilor de familie în sănătatea publică.

loading...

Comments are closed.