Mai mulți polițiști de la INSP sunt cercetați penal pentru falsificarea datelor despre șoferii care au încălcat regulile rutiere

Procurorii PCCOCS, de comun cu ofițerii SPIA, anunță documentarea mai multor polițiști din Inspectoratul Național de Securitate Publică pentru falsificarea datelor despre șoferii care au încălcat regulile rutiere.

Mai exact, de la începutul lui 2023, trei funcționare au fost suspendate din funcții pe durata investigațiilor, după ce ar fi introdus în baza de date din calculator alte nume decât cele reale, indicate în procesele verbale, în privința șoferilor care au încălcat regulile de conducere a autovehiculelor. De obicei, acestea indicau fals numele cuiva din apropiații șoferilor contravenienți, care de fapt nici nu-și foloseau permisele de conducere.

Vineri, în Chișinău, au avut loc patru percheziții și la un al patrulea polițist al Inspectoratului, inclusiv în biroul său din Secția Monitorizare și Documentare a Traficului Rutier a INSP al IGP al MAI. Acesta este investigat pentru faptul că a indicat fals, direct în procesele verbale, numele șoferilor trași pe dreapta, care urmau să fie sancționați.

Toți patru sunt din zona de centru a republicii și au o experiență de muncă de până la 10 ani. Printre cazurile documentate figurează și șoferi contravenienți cu statut de funcționari publici și administratori de companii, ale căror puncte de penalizare și amenzi au fost „transferate” altor persoane. Prin urmare, aceste falsuri comise de polițiștii investigați au dus la faptul că șoferii periculoși reali continuau să-și conducă mașina, cu riscul ridicat ca să comită noi încălcări de natură să afecteze și viața altor oameni.

Investigațiile continuă, timp în care persoanele beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Total
0
Shares
Total
0
Share