MAI oferă mai multe informații despre racheta căzută în raionul Briceni

Ministerul Afacerilor Interne informează că, la moment, că nu există nici un risc pentru cetățeni, întrucât perimetrul în care s-a produs incidentul este asigurat de patrule ale Poliției de Frontieră.

Reamintim că, astăzi, în jurul orei 15:15, pe fondul bombardamentelor masive din Ucraina, o patrulă a Poliției de Frontieră a identificat locul căderii unor elemente ale unei rachete, într-o livadă din apropierea orașului Briceni.

La moment, IGSU desfășoară măsuri de evaluare a prejudiciului și discută cu APL-urile și locuitorii în legătură cu incidentul produs.

Echipa Bombteh este deja implicată în procesul de intervenție și primește suportul IGSU în realizarea activităților specifice întreprinse, pentru următoarele 24 ore.

Specialiștii în expertiză tehnico-explozivă vor stabili dacă obiectul descoperit de Poliția de Frontieră este parte componentă a unei rachete, are elemente explozibile în componență sau sunt doar părți dintr-o rachetă.

În conformitate cu planul de contingență al MAI, Poliția de Frontieră și-a intensificat patrularea și a ridicat gradul de alertă în zona sectoarelor Briceni și Ocnița.

Ministerul Afacerilor Interne monitorizează atent situația.

Total
0
Shares
Total
0
Share