Mai puține clădiri din capitală au solicitat conectarea la agentul termic în acest an din cauza vremei călduroase

În acest an mai puține clădiri au solicitat conectarea la căldură, declarația fost făcută de purtătoarea de cuvânt a Societății pe Acțiuni Termoelectrica, Ionela Vasilenco. În perioada 1 octombrie – 2 noiembrie au fost conectate la căldură 102 edificii, iar anul trecut în aceeași perioadă au fost conectate 380 de edificii din cele 4384 pe care le gestionează Termoelectrica.

Potrivit Ministerului Mediului, temperatura medie a aerului pentru perioada septembrie-octombrie a constituit +16..+19ºС, fiind cu 4-5ºС mai ridicată față de normă.

Reamintim că Guvernul va acorda și în acest an compensații în factură la gaze naturale, energie termică și electrică, precum și un ajutor pentru gospodăriile care se încălzesc cu lemne sau cărbuni.

Începând de la 1 noiembrie, cetățenii se pot înregistra pe platforma guvernamentală „Ajutor la Contor”. Cererile pot fi depuse până pe 25 noiembrie.

De ajutor la contor vor beneficia doar cei care se vor înregistra în sistem. Persoanele care doresc să beneficieze de compensații în perioada rece a anului trebuie să completeze formularul de pe compensatii.gov.md și să prezinte veniturile din ultimele șase luni.

 

Total
0
Shares
Total
0
Share