MAI și Academia de Administrare Publică semnează un acord de colaborare

Astăzi, 25 februarie 2020, a fost semnat Acordul cu privire la cooperarea în domeniul formării profesionale a personalului, între MAI și Academia de Administrare Publică.

Documentul stabilește cadrul general de cooperare în domeniul formării profesionale a personalului din serviciul public și a fost semnat de ministrul afacerilor interne, Pavel Voicu și rectorul Academiei, Oleg Balan.

În cadrul evenimentului de semnare, ministrul Pavel Voicu a vorbit despre necesitatea instruirilor și dezvoltării profesionale a angajaților și utilitatea unui asemenea acord pentru MAI și instituțiile din subordine. Totodată, ministrul a adăugat că datorită acestei colaborării, angajații MAI beneficiază de studii calitative care ulterior facilitează avansarea lor în diferite funcții manageriale.

În acest sens, rectorul AAP a menționat despre faptul că prin aceste cursuri de instruire va putea fi obținută perfecționarea continuă și dezvoltarea capacităților instituției, iar acest fapt va genera servicii de calitate oferite ulterior comunității.

Menționăm că acest Acord va permite:

– Organizarea cursurilor de formare continuă și dezvoltare managerială pentru angajații MAI în cadrul AAP;

– Participarea reciprocă (a cadrelor didactice și formatorilor) în dezvoltarea și realizarea programelor de instruire desfășurate de Părți;

– Promovarea, în rândul angajaților MAI, a politicii de informare privind studiile de doctorat, masterat, dezvoltare profesională, în vederea accesării acestora;

– Crearea de către MAI a condițiilor pentru efectuarea stagiului de către studenții Academiei de Administrare Publică, în cadrul subdiviziunilor ministerului ș.a.

Prezentul Acord intră în vigoare la data semnării și se încheie pe o perioadă de cinci ani, după care va fi prelungit.

În anul 2019, peste 50 de angajați au absolvit cursuri de instruire în cadrul AAP, iar alți 40 au fost admiși la studiile de masterat.

Citește și: Controale pe Aeroportul Chișinău și spitalul Toma Ciorbă. Igor Dodon verifică pregătirea instituțiilor, în vederea prevenirii infecției cu COVID-19

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share