Actual

MAI va cere instituirea unor măsuri speciale cu privire la incendiile de pe teritoriul Portului Giurgiulești

Pinterest LinkedIn Tumblr

MAI va solicita Comisiei Situații Excepționale examinarea subiectului dat, pentru luarea măsurilor speciale de protejare a infrastructurilor critice și a mediului, de importanță națională, situate în zona Portului Giurgiulești, pentru prevenirea consecințelor mai grave.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

MAI atrage atenția asupra pericolului iminent asupra infrastructurilor critice de importanță națională și strategică, care pot fi afectate, din cauza producerii repetate a unor evenimente cu grad de pericol ridicat, astăzi având loc cea de a 5-a intervenție a IGSU la incendiu, asupra unui siloz cu produse agricole.

În prezent, pentru securizarea zonei și intervenție imediată, a fost creat un post permanent de supraveghere al IGSU, pentru evitarea extinderii incendiilor. În plus, poliția națională a pornit un proces de cercetare și întreprinde acțiuni de acumulare a probatoriului sub controlul procurorului, în legătură cu acest caz. În funcție de concluziile preliminare ale cercetărilor, se va decide modul de acțiune sub aspect judiciar.

De asemenea, MAI va solicita măsuri de protecție a mediului, având în vedere poluarea mediului ambiant cu substanțe toxice, produse de incendiile la silozuri, care pun în pericol persoanele aflate în zonă, inclusiv populația și angajații structurilor afacerilor interne, care activează în zona portului Giurgiulești.

loading...

Comments are closed.