MAIA organizează consultări publice în teritoriu privind proiectul de lege privind organizarea și funcționarea Camerelor Agricole

Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA) al Republicii Moldova a anunțat organizarea unei misiuni de consultare în raioanele țării, în perioada 4-11 iulie, pentru discutarea proiectului de lege privind organizarea și funcționarea Camerelor Agricole.

La consultări vor participa reprezentanții conducerii ministerului de resort, Agenţiei de Intervenţii şi Plăţi pentru Agricultură (AIPA), Agenţiei pentru Dezvoltarea şi Modernizarea Agriculturii (ADMA), Centrului de Consiliere Agricolă și Rurală, exponenții Rețelei Naționale LEADER, precum şi ai asociațiilor de profil, experți din România, Austria, Germania și Franța.

Potrivit Ministerului Agriculturii, dialogul și consultările privind organizarea și funcționarea camerelor agricole sunt esențiale pentru preluarea unor practici sustenabile de guvernanță și organizare a sectorului agricol.

„Prin intermediul Camerelor Agricole se urmărește creșterea nivelului de pregătire a membrilor comunității agricole, consolidarea capacităților de absorbție a noilor tehnologii și fondurilor de sprijin destinate dezvoltării agriculturii, precum și promovarea intereselor fermierilor în raport cu instituțiile statului”, explică MAIA.

Potrivit unui proiect de lege aprobat de Guvern în primăvara anului curent, în Republica Moldova vor fi create camere agricole – un sistem instituțional care va contribui la realizarea priorităților de dezvoltare a sectorului agrar și a mediului rural. Camerele agricole vor fi organizații cu caracter consultativ, prin intermediul cărora va fi instituționalizat dialogul dintre fermieri și autoritățile publice cu competențe în domeniul agricol, precum și dintre celelalte autorități ale administrației publice centrale și locale, pe domeniile lor de competență.

Total
0
Shares
Total
0
Share