Social

Maia Sandu: 28 iunie 1940, o zi care ne dezbină!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Lidera PAS a scris într-o postare pe facebook, că ziua de 28 iunie 1940 a fost o zi care ne-a dezbinat și continuă să ne dezbine ca societate.

„Ziua de 28 iunie 1940 a fost o zi care ne-a dezbinat şi care continuă să ne dezbine ca societate. A fost ziua în care am fost duşi cu forţa într-un stat totalitar, unde drepturile şi libertăţile noastre au fost călcate în picioare. A fost ziua în care s-au destrămat zeci de mii de familii, oamenii fiind nevoiţi să-şi părăsească rudele şi prietenii, casele şi agoniseala de-o viaţă.

Din păcate, exodul concetățenilor noștri continuă şi acum, oamenii fugind din cauza politicienilor corupţi care au capturat statul şi ne fură viitorul. Singura soluţie pentru a opri depopularea țării este detronarea clasei politice actuale și înlocuirea ei cu o guvernare responsabilă, formată din oameni onești, cu viziuni pe termen lung pentru Republica Moldova.”, se spune în mesajul Maiei Sandu.

Amintim că acum 77 de ani, pe data de 28 iunie 1940, URSS a anexat Basarabia, Nordul Bucovinei și Ținutul Herța, ca urmare a înțelegerii cu Germania Hitleristă, pact cunoscut în istorie ca Pactului Ribbentrop-Molotov din 23 august 1939.

loading...

Write A Comment