Maia Sandu a ajuns la Timișoara

În acest sfârșit de săptămână, Sandu se află la Timișoara, despre care spune că e un oraș european atât prin diversitatea și bogăția sa culturală, cât și prin rolul său istoric în lupta românilor pentru libertate și democrație.

„A fost o bucurie să ajung aici după un an în care Timișoara a avut titlul de capitală culturală, cu acest prilej, îi mulțumesc Primarului Dominic Fritz pentru invitație. Am fost profund impresionată de expoziția dedicată lui Constantin Brâncuși de la Muzeul Național de Artă, unde am fost însoțită de președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica”, a menționat ea.

De asemenea, Maia Sandu a vorbit despre avantajele de a fi stat membru al UE: „Timișoara, care a beneficiat de pe urma aderării României la Uniunea Europeană, este un bun exemplu a ceea ce reprezintă Europa: libertate și bunăstare, locuri de muncă decente, infrastructură modernă și o viață culturală bogată. Ce vedem la Timișoara, ce vedem în orașele europene, vrem și pentru Republica Moldova”.

În cadrul vizitei, șefa statului va participa la Gala de decernare a premiului „Timișoara Pentru Valori Europene”, la care este atașat și un bonus bănesc în mărime de 30 de mii de euro.

Maia Sandu este prima laureată a acestui premiu, instituit de Municipiul Timișoara în 2023.

Mâine, 13 ianuarie, Sandu va fi găzduită de Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei române și cu Alteța Sa Regală, Principele Radu la Castelul regal de la Săvârșin.

Total
0
Shares
Total
0
Share