Alte știri

Maia Sandu a avut o discuție cu Mitropolitul Vladimir, dar nu i-a cerut acestuia să fie interzisă împărtășania cu aceeași lingură

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele Maia Sandu a am avut o discuție cu Înaltpreasfințitul Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al Întregii Moldove, despre timpurile grele prin care trecem și ce putem face pentru a învinge pandemia, informează Telegraph.md, cu referire la comunicatul Președinției.

“Avem nevoie în aceste zile complicate de speranță, de compasiune și de generozitate. Biserica și rugăciunea sunt lăcașul unde credincioșii găsesc sprijin și alinare. Împreună trebuie să depunem eforturi pentru a opri pandemia și a avea grijă de cetățeni – să rugăm oamenii să poarte mască și să păstreze distanța, să-i îndemnăm să evite grupurile mari și să aibă grijă de cei aflați la nevoie. Împreună putem contribui la eforturile de vaccinare a cetățenilor și, astfel, proteja viețile oamenilor și reveni mai repede la normalitate.

Suntem în Postul Mare, care îndeamnă la smerenie și recunoștință. Este o perioadă potrivită pentru a manifesta grijă spirituală și dăruire de sine, rugându-ne pentru sufletul celor decedați și acționând responsabil pentru a proteja viața celor dragi”, a transmis Maia Sandu.

Potrivit comunicatului de presă, șeful statului nu i-a cerut Mitropolitului Vladimir să nu fie oficiată tradiționala împărtășania cu aceeași lingură “din argint”, pentru a se evita răspândirea infecției COVID-19, chiar dacă zilnic sunt confirmate aproape câte 2000 de cazuri de COVID-19.

Amintim că în primăvara anului 2020, când a început pandemia, conducerea statului a insistat și a interzis prin deciziile CES ritualul bisericesc de împărtășanie cu aceeași lingură, cu toate că atunci se înregistrau doar câteva zeci de cazuri zilnice de infectare cu COVID-19.

loading...

Comments are closed.