Maia Sandu a avut o discuție cu peste 50 de femei de afaceri din UTA Găgăuzia și raionul Taraclia

Astăzi, la Congaz, Maia Sandu a avut o discuție cu peste 50 de femei de afaceri din UTA Găgăuzia și raionul Taraclia. Femeile prezente la întâlnire, prin afacerile pe care le conduc, asigură locuri de muncă pentru oamenii din regiune, susțin alți mici producători de aici și, astfel, contribuie la dezvoltarea economică a țării.

„Antreprenoarele mi-au povestit despre cum și-au dezvoltat afacerile, ce bunuri produc și ce servicii prestează, cum le promovează. Mi-au vorbit și despre problemele cu care se confruntă. Am discutat și despre situația din țară, despre potențialul de dezvoltare economică și despre programele prin care statul susține afacerile locale, inclusiv pe cele care promovează turismul local”, a spus Sandu. De asemenea, pe lângă afacerile pe care le dezvoltă, aceste femei sunt active civic, se implică în soluționarea problemelor sociale și participă la promovarea diversității etnice și culturale din regiune.

„Am apreciat interesul interlocutoarelor mele pentru programele de studiere a limbii române și am discutat despre ce putem face mai bine pentru ca oamenii din aceste regiuni să-și cunoască limba maternă – găgăuza și bulgara. Doar prin bună înțelegere, respect reciproc și efort comun putem construi o țară europeană care să fie o casă bună pentru toți cetățenii săi”, a conchis șefa statului.

Total
0
Shares
Total
0
Share