Politic

Maia Sandu a cerut de la Biden suport pentru economia Republicii Moldova

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele SUA, Joseph R. Biden Jr. s-a întâlnit la Varșovia cu Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Biden a reafirmat sprijinul ferm al Statelor Unite pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova.

El a subliniat rolul asistenței americane continue în sprijinirea eforturilor Republicii Moldova de consolidare a rezilienței sale politice și economice, inclusiv în ce privește agenda reformelor democratice și a securității energetice, precum și remedierea efectelor războiului Rusiei împotriva Ucrainei.

Pe de altă parte, Maia Sandu a solicitat suportul SUA pentru sustenabilitatea economică a țării noastre.

“La invitația Președintelui SUA, Joe Biden, am participat la evenimentul public de la Varșovia, acolo unde domnia sa a susținut un discurs istoric care a marcat un an de la începerea războiului dus de Rusia împotriva Ucrainei. După adresarea sa, am discutat cu Președintele american despre consecințele războiului din Ucraina asupra Republicii Moldova și despre eforturile noastre de a menține pacea și ordinea publică în țară.

I-am transmis Președintelui Biden că moldovenii își doresc să rămână parte a lumii libere, să trăiască în siguranță și să-și realizeze visul de a adera la Uniunea Europeană și i-am mulțumit pentru sprijinul important oferit de către SUA pentru dezvoltarea economică și transformarea democratică a țării noastre.

Am folosit ocazia acestei întâlniri pentru a-i transmite Președintelui Statelor Unite ale Americii că, în situația dificilă în care ne aflăm, cu un război la hotar, avem nevoie și mai mult de sprijinul SUA pentru a ne consolida reziliența economică.

Îi suntem recunoscători poporului american și pentru ajutorul oferit de către Guvernul SUA în ultimul an în vederea depășirii crizei energetice. Acest lucru ne-a permis să oferim compensații cetățenilor cu venituri mici pentru a putea face față mai ușor prețurilor crescute la resursele energetice. Mizăm în continuare pe susținerea guvernului american în efortul nostru de diversificare a surselor de energie și de consolidare a securității energetice.

Prietenii noștri americani ne-au fost alături încă din primii ani de Independență și ne bucurăm să îi știm în continuare alături de Moldova și acum, în aceste vremuri complicate. L-am invitat pe Președintele Biden să ne viziteze din nou țara”, a declarat Sandu.

loading...

Comments are closed.