Alte știri

Maia Sandu a convocat prima ședință a Consiliului Suprem de Securitate

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu a convocat, astăzi, prima ședință a Consiliului Suprem de Securitate (CSS), transmite Telegraph.md

În debutul ședinței, Maia Sandu a făcut o adresare către membrii Consiliului.

Așteptările mele în raport cu activitatea Consiliului și mai ales în raport cu activitatea instituțiilor statului care trebuie să asigure securitatea statului sunt mari. Prin lege, sunt delegați reprezentanți ai anumitor instituții. În raport cu unii dintre ei delegați prin lege am anumite dubii cu privire la capacitatea de a rezolva problemele de securitate. În rezerv dreptul să nu-i invit la ședință când va exista riscul unor conflicte de interese”, a spus Maia Sandu.

Președintele a menționat că în condițiile lipsei unei majorități parlamentare, a unui Guvern, multe instituții care fac parte din CSS vor fi o platformă unde se vor discuta riscurile interne și externe ale statului.

Vom discuta și vom lua decizii despre acțiunile care trebuie să le întreprindă instituțiile statului ca riscurile să fie diminuate. Fiecare instituție va vorbi despre acțiunile sau inacțiunile sale și va trebuie să răspundă pentru aceste lucruri”, a mai spus Maia Sandu.

Citește și: Noi aderări la Partidul Acasă Construim Europa, condus de Gheorghe Cavcaliuc

loading...

Comments are closed.