Maia Sandu a discutat cu șeful delegației Uniunii Europene la Chișinău, Ambasadorul Jānis Mažeiks

Sandu a avut o întrevedere cu Ambasadorul UE la Chișinău, Jānis Mažeiks. Ea a salutat concluziile Consiliului European de săptămâna trecută care recunosc progresul Republicii Moldova în realizarea reformelor necesare pentru a avansa în parcursul european.

Sandu, de asemenea, a apreciat deciziile instituțiilor europene de a prelungi acordul privind transportul rutier simplificat și de a menține accesul preferențial al fructelor și legumelor moldovenești pe piața europeană. În anul 2023, 65,4% din exporturile moldovenești au fost destinate țărilor UE, iar autoritățile depun eforturi ca această cifră să fie în continuă creștere.

Interlocutorii au discutat despre continuarea reformelor și pașii următori în procesul de negocieri. În prezent, instituțiile moldovenești și cele europene evaluează conformitatea legislației naționale cu cea a Uniunii Europene, iar Consiliul UE urmează să adopte un cadru de negocieri pentru țara noastră.

În timpul întâlnirii, Sandu s-a referit și la referendumul din această toamnă, unde cetățenii vor avea ocazia să-și exprime voința cu privire la viitorul european al Moldovei.

Total
0
Shares
 
Total
0
Share