Maia Sandu a discutat cu șeful NATO: Alianța este disponibilă pentru cooperarea pe anumite segmente

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a discutat, în marja celei de-a 77-a Adunări Generale ONU de la New York, cu Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg. Discuția a vizat programele de cooperare existente, evoluțiile de securitate din regiune și necesitatea de a spori reziliența țării la riscurile curente.

Șefa statului a subliniat importanța cooperării cu Alianța Nord-Atlantică în cadrul programelor agreate în Planul Individual de Acțiuni al Parteneriatului Moldova – NATO, cu accent pe dezvoltarea profesională a Forțelor Armate sau pe sporirea integrității sectoarelor de securitate și de apărare. De asemenea, a fost menționat Programul „Știința pentru Pace și Securitate” sau cel de consolidare a capacităților de protecție civilă a țării noastre.

Jens Stoltenberg și-a reiterat respectul pentru statutul de neutralitate al Republicii Moldova, pentru suveranitatea și integritatea sa teritorială, și a menționat disponibilitatea Alianței de a extinde cooperarea pe segmentele ce țin de pericole hibride, dezinformare sau riscuri cibernetice.

Total
0
Shares
Total
0
Share