Maia Sandu a felicitat-o pe luptătoarea care participă la campionate fără să aibă medic și alte condiții normale

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a venit cu un mesaj de felicitare în adresa luptătoarei Anastasia Nichita, care joi seară a obținut medalia de aur la Campionatul Mondial Seniori de la Belgrad. Nichita este sportiva care spunea pentru Ziarul de Gardă, în reportajul ”Campioni în sărăcie”, că ”probabil noi suntem unicii din toată Europa care venim fără medic la campionatele europene”.

„O felicit pe Anastasia Nichita, care ne-a adus tuturor sentimentul de bucurie și de mândrie pentru țara noastră, câștigând primul său titlu mondial la Campionatul Mondial Seniori de la Belgrad. Îi mulțumesc pentru efort și perseverență, pentru curaj și muncă. Îi mulțumesc pentru că, datorită victoriei sale, drapelul Republicii Moldova a fost arborat pe podiumul învingătorilor”, a spus Președinta Maia Sandu.

De asemenea, șefa statului și-a exprimat recunoștința față de antrenorul Tudor Cârlan, dar și familia Anastasiei Nichita, care au crescut o campioană. Un mesaj de felicitare a fost transmis și sportivei Irina Rângaci, care a obținut medalia de bronz la campionatul de la Belgrad.

Bursele infime, lipsa infrastructurii și a condițiilor de trai nu sunt singurele bariere de care se poticnesc sportivii noștri în drumul lung spre glorie. O altă problemă majoră sunt staff-urile medicale, mai exact absența lor. Sportivii noștri nu beneficiază de serviciile unor maseuri, kinetoterapeuți, nutriționiști, ne mai vorbind de psihologi. Absența staff-urilor medicale în timpul competițiilor mari, îi face pe sportivii noștri vulnerabili în fața adversarilor care vin „ambalați” cu de toate, din cap până-n picioare.

„Sper ca pe viitor și la noi în R. Moldova să se construiască săli, să avem și noi un maseur, să avem și noi medici, pentru că o să prindă bine. Este foarte important. Mai ales când plecăm la competiții, deseori se întâmplă că ne accidentăm și trebuie să ne ducem la vecinii noștri, la români sau la ucraineni, ca să ne rugăm să ne ajute, să ne punem un „tape” (bandaj) sau vreo injecție, pentru că noi nu avem medic. Probabil noi suntem unicii din toată Europa care venim fără medic la campionatele europene”, susține Anastasia Nichita, scrie sursa citată.

Reportajul integral al celor de la Ziarul de Gardă poate fi citit – aici.

Total
0
Shares
Total
0
Share