Politic

DOC // Maia Sandu a grațiat un traficant de droguri. Acesta vindea stupefiante lângă școli și zone de agrement

Pinterest LinkedIn Tumblr

Prin decretul nr.593-IX din 5 august 2022, președintele Maia Sandu a decis să-l grațiere și să-l elibereze din închisoare pe Adomnița Dumitru Vasiel, condamnat pentru circulația ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora în scop de înstrăinare. Decizia definitivă de condamnare este publică pe pagina web a Curții de Apel Chișinău.

Potrivit sentinței instanței de fond, Adomnița Dumitru, prin acţiunile sale intenţionate a comis circulaţia ilegală a etnobotanicelor în scop de înstrăinare, manifestată prin prelucrarea, cultivarea și utilizarea de plante pentru fabricarea produselor etnobotanice și analogilor lor, săvârşite în scop de înstrăinare, în imediata apropiere de instituții de învățământ și locuri de agrement.

Fiind chestionat în ședința de judecată, inculpatul vina a recunoscut-o integral.

Adomnița Dumitru a fost recunoscut vinovat de comiterea infracţiunii prevăzute de art. 42 alin. (2), 2171 alin.(4) lit. b, d) Cod Penal RM, numindu-se ca pedeapsă sub formă de închisoare pe un termen de 4 (patru) ani și opt (opt) luni, în penitenciar de tip închis, cu privarea de dreptul de a ocupa funcții de gestionare a substanţelor chimice şi farmaceutice pe un termen de 3 (trei) ani.

Prin decizia Curții de Apel Chișinău, pedeapsa i-a fost redusă cu 147 de zile, iar procurorii au obținut și confiscarea unui autoturism de model Opel Corsa.

loading...

Comments are closed.