Alte știri

Maia Sandu a luat apă în gură și nici nu a condamnat reținerea fostului primar de la Corjova

Pinterest LinkedIn Tumblr

În dimineața zilei de 5 mai 2021, în jurul orei 09:20, la pretinsul post vamal din s. Lunga, raionul Dubăsari, teritoriu controlat de către administrația separatistă de la Tiraspol, a fost reținut Valeriu Mițul împreună cu soția și sora sa, anunță Promo-LEX, sursă citată de Zdg.md. Cu toate acestea, nici până la această oră (23:37) președintele Maia Sandu nu a luat atitudine față de acest incident și nu a transmis vreun mesaj public prin care să condamne fapta criminală a separatiștilor din stânga Nistrului.

Valeriu Mițul este fost primar al satului Corjova, raionul Dubăsari, veteran al războiului de pe Nistru din 1992, activist civic pentru drepturile omului. Pretinșii grăniceri i-au ridicat actele de identitate, refuzând să explice motivele reținerii, comunicându-i să „aștepte”. ”Așteptarea” a durat mai mult de o oră. Între timp, Valeriu Mițul a sesizat autoritățile constituționale, inclusiv avocații din cadrul Asociației Promo-LEX.

Amintim că reținerea de astăzi nu este singura aplicată de autoritățile transnistrene în raport cu Valeriu Mițul. La 2 martie 2011, reprezentanți ai miliției transnistrene i-au reținut pe primarul de Corjova, Valeriu Mițul, și consilierul sătesc Iurie Coțofan, pe motiv că ar fi participat la un miting prilejuit de comemorarea victimelor războiului din anul 1992.

loading...

Comments are closed.