Maia Sandu a participat la ceremonia depunerii Jurământului medicului către absolvenţii USMF ”Nicolae Testemiţanu”

Șefa statului le-a mulțumit celor 1025 de absolvenți ai Universității de Stat de Medicină și Farmacie, în cadrul ceremoniei de depunere a Jurământului, pentru că au ales această carieră responsabilă și i-a felicitat pentru perseverență și disciplină de învățare.

”Dragi viitori doctori, ați depus Jurământul medicului și farmacistului – un angajament sacru și onest de a salva vieți și de a ajuta oamenii să fie sănătoși. Veți avea provocări, veți avea nopți nedormite, dar veți avea cea mai înaltă satisfacție – o viață în slujba altor vieți. Îmi exprim recunoștința pentru profesionalismul și dăruirea tuturor medicilor din Moldova și mizez pe implicarea și energia tinerilor specialiști, pe care îi îndemn să aleagă să lucreze în beneficiul oamenilor acasă, în Republica Moldova”, a menționat Maia Sandu în mesajul său de felicitare.

Șefa statului a mai precizat că, doar în 2023, salariile tuturor medicilor, asistenților medicali și infirmierelor au crescut în medie cu 15%. În ultimii trei ani, Guvernul a investit circa 2,4 miliarde de lei pentru renovarea spitalelor din țară, iar tinerii medici care lucrează în regiunile rurale primesc, la angajare, o indemnizație de 120 de mii de lei într-o singură tranșă.

„Știm că mai rămân multe de făcut pentru sistemul de sănătate, dar pas cu pas vom reuși să parcurgem drumul ambițios pe care am pornit împreună”, a mai punctat președintele.

Total
0
Shares
Total
0
Share