Politic

Maia Sandu a semnat decretul privind demisia unui ministru

Pinterest LinkedIn Tumblr

Maia Sandu a semnat decretul privind demisia ministrului Mediului, Iuliana Cantaragiu. Decretul a fost publicat pe site-ul official al Președinției, scrie realitatea.md

„Se ia act de cererea de demisie a Iuliana CANTARAGIU din funcția de ministru al mediului, de 8 septembrie 2022”, se arată în decret.

Amintim că ieri, Iuliana Cantaragiu a anunțat că și-a depus cererea de demisie, după o prestație nereușită în fața presei, la 7 septembrie, după ședința Guvernului, unde a declarat că „nu vede o problemă în faptul că nu a reușit în timp să lanseze site-ul lemne.md și linia verde”.

Potrivit Nataliei Gavrilița, ministrul demisionat Iuliana Cantaragiu ar urma să asigure interimatul până la numirea noului conducător al Ministerului Mediului. Pe de altă parte, potrivit Legii Guvernului, în caz de vacanță a funcției de ministru, atribuțiile acestuia sunt exercitate, până la numirea unui nou ministru, de prim-viceprim-ministru, viceprim-ministrul sau ministrul desemnat prin decizia Prim-ministrului.

loading...

Comments are closed.