Maia Sandu a transmis condoleanțe în legătură cu decesul președintelui Mircea Snegur

Maia Sandu a venit cu un mesaj de condoleanțe în legătură cu decesul primului președinte al Republicii Moldova, Mircea Snegur.

„Am aflat cu profundă tristețe că în această noapte a decedat Mircea Snegur, primul Președinte al Republicii Moldova. Domnul Snegur a trăit în vremuri istorice și a avut un rol esențial în promovarea independenței, libertății și suveranității Republicii Moldova. Mircea Snegur va rămâne în memoria noastră ca Omul care a stat la leagănul Independenței Republicii Moldova”, a declarat Sandu.

Ea a mai spus: „Adresez sincere condoleanțe familiei, rudelor și tuturor celor care l-au cunoscut și prețuit pe Mircea Snegur. Am solicitat declararea zilei de doliu național pe 16 septembrie și organizarea funeraliilor cu onoruri de stat. „Trăiască Moldova independentă!” – cu aceste cuvinte și-a încheiat adresarea domnul Mircea Snegur pe 27 august 1991. Această urare a unit moldovenii în anii de Renaștere națională și ne va ghida și pe noi în construirea unui viitor demn pentru copiii noștri și Republica Moldova”.

Total
0
Shares
Total
0
Share