Maia Sandu a venit să-și pună clanul în vârful justiției, nu să o reformeze, este părerea expertului Vitali Catană

Maia Sandu este doar capul unui clan care a venit la putere să-și pună clanul în vârful justiției, nu să o reformeze. De această părere este juristul Vitali Catană. În opinia acestuia, demisia celor cinci membri a comisiei de selectare este cel puțin dubioasă, în contextul în care majoritatea dintre ei au fost numiți de către guvernarea Maiei Sandu, scrie sinteza.org

Mai mult, juristul consideră că în spatele acestor demisii s-ar întâmpla lucruri foarte grave pentru care acești oameni nu vor să-și asume responsabilitatea, deoarece ar fi ilegale.

”Toți cei cinci membri ai comisiei de selectare a noului șef al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) și-au anunțat demisia. Dacă acești oameni ar fi fost numiți de o altă guvernare, ar fi fost de înțeles. Dar membrii Comisiei au fost numiți în partea ei majoritară de către Guvernarea Maiei Sandu! Prin urmare, de unde problema? Dacă membrii Comisiei numiți de către actuala guvernare și-au anunțat demisia, înseamnă că se întâmplă lucruri foarte grave. Lucruri care se întâmplă dincolo de orice lege și pentru care acești oameni nu vor să-și asume responsabilitatea, în pofida oricăror garanții!”, a specificat juristul Vitali Catană.

Totodată, Vitali Catană afirmă că membrii comisiei ar fi putut demisiona doar în urma unor presiuni politice, iar prin consolidarea altor acțiuni ale actualului președinte, Maia Sandu, din ultimele zile, se poate foarte lejer deduce faptul că nu există nicio reformă a justiției, ci doar o luptă a clanurilor pentru a putea prelua controlul asupra justiției.

”Acești oameni nu ar fi putut ceda decât în urma unor presiuni politice dezmățate care în consecință nu pot semnifica altceva decât încălcarea legii și asumarea răspunderii pentru încălcarea legii. Coroborat cu alte acțiuni ale guvernării Maia Sandu din ultimele zile, putem deduce ușor că ceea ce se întâmplă în Justiție nu înseamnă reforma justiției, ci lupta clanurilor coordinate de Maia Sandu pentru a prelua controlul asupra justiției”, a consemnat acesta.

În același timp, juristul a amintit și despre faptul că mai multe persoane afiliate PAS au recunoscut eșecul în reforma justiției, iar din punctul său de vedere, nu poate să eșueze ceva ce nu a existat nici măcar în intenție, or Maia Sandu este doar capul unui clan dintre cele care luptă și scopul adevărat al acesteia este să-și pună clanul în vârful justiției, apelând la instrumente pe care doar Lenin și Stalin și le-au permis. În cele din urmă, reacția altor grupări a devenit inevitabilă.

”La un moment dat chiar oamenii din axa guvernamentală au recunoscut eșecul reformelor în domeniul justiției. Problema este că nu poate să eșueze ceva ce nici în intenție nu a existat! Maia Sandu este doar capul unui clan. Ea nu a venit la putere să reformeze justiția, ci să-și pună clanul în vârful justiției. Iar reacția altor grupări era inevitabilă. Și asta este bine. Mai ales că Maia a apelat la instrumente pe care doar Lenin și Stalin și le-au permis!”, a conchis expertul.

Total
0
Shares
Total
0
Share