Politic

Maia Sandu amintește că a pierdut alegerile prezidențiale

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele PAS, Maia Sandu, a amintit pe pagina ei oficială de facebook că acum un an a pierdut alegerile prezidențiale. Totuți lidera PAS a ținut să accentuieze numărul relativ mare de moldoveni stabiliți peste hotare care s-au mobilizat și au participat la vot.

În mesajul politicianului se mai spune că alegerile prezidențiale au reprezentat defapt o tentativă de a schimba starea de lucruri din Republica Moldova.

Cu un an în urmă, am mers să votăm, pentru că ne doream o schimbare adevărată a stării de lucruri din Moldova, o schimbare a clasei de politicieni de care ne este rușine și care nu poate reprezenta un model pentru copiii noștri. Încrederea pe care ne-au oferit-o 766 593 de oameni pe data de 13 noiembrie, sprijinul acestor oameni pentru valori repudiate de actuala clasă politică – integritate, bun-simț, onestitate, au fost oferite pentru visul unei Moldove a bunăstării. Aproape 120 000 de cetățeni din afara țării au ieșit la vot, mobilizându-se fără precedent, parcurgând sute, uneori mii de kilometri, pentru că încă mai cred în țara noastră, în șansa noastră de a trăi cu toții mai bine. ” se spune în mesajul politicianului.

Maia Sandu a refuzat să mulțumească însă președintelui Platformei DA, Andrei Năstase, pentru faptul că acesta s-a retras din cursa prezidențială în favoarea ei, atunci când opoziția a desemnat candidatul unic.

Datorită dumneavoastră, tuturor cetățenilor, PAS există și continuă efortul de readucere a normalității în Moldova, de readucere a bunului-simț în clasa politică, în ciuda abuzurilor constante din partea guvernării și a încercărilor nedemocratice de a opri schimbarea. „, a mai punctat Maia Sandu.

Telegraph Moldova amintește că după ce opoziția a cerut alegerea președintelui prin vot direct, socialistul Igor Dodon a devenit președinte, cu votul a peste 800 000 de moldoveni.

loading...

Comments are closed.