Politic

Maia Sandu, Andrei Năstase și Renato Usatîi din nou împreună. Liderii opoziției pun la cale noi proteste violente!

Pinterest LinkedIn Tumblr

După Partidul Platforma Demnitate și Adevăr (PPDA) și Partidul Nostru anunță proteste masive în ziua în care proiectul de lege privind modificarea sistemului electoral va fi propus spre votare în cea de-a doua lectură în Parlament. Andrei Năstase sublinia că acest protest ar putea fi unul violent.

Până acum, toate activitățile noastre au fost pașnice, iar de acum încolo îmi este teamă că acest lucru va fi cu neputință”, a declarat liderul partidului, Andrei Năstase, într-o conferință de presă.

Și Partidul Nostru s-a adresat cetăţenilor cu solicitarea de a fi pregătiţi, în orice moment, să iasă la un protest masiv în faţa Parlamentului. Acesta va avea loc în ziua în care PD şi PSRM vor recurge la votarea în a doua lectură, şi ultima, a proiectului de lege privind modificrea sistemului electoral.

Anterior și lidera PAS, Maia Sandu, declara că cetățenii trebuie să iasă la protest atunci când se va vota respectivul proiect de lege în lectura a doua.

Până a fi supus votului, Comisia de la Veneția a recomandat să fie organizate dezbateri publice cu participarea partidelor care promovează proiectul de lege, dar și a partidelor de opoziție. În acest sens, Andrian Candu a trimis invitații în mod repetat Maiei Sandu și lui Andrei Năstase, dar ambii au refuzat, ignorând astfel una din condițiile instituției europene.

Cunoscutul analist politic, Petru Bogatu, spunea în cadrul unei emisiuni, că este penibil să protestezi împotriva unui sistem electoral.

„Andrei Năstase și alți politicieni din opoziție refuză de luni bune dialogul cu puterea. Pentru prima oară reprezentanții guvernării insistent invită opoziția la dezbateri publice directe. De obicei, lucrurile stăteau exact pe dos”, a spus Petru Bogatu.

loading...

Write A Comment