Politic

Maia Sandu anunță majorarea salariului cu 5 lei la sută și o alocație unică pentru pensionari

Pinterest LinkedIn Tumblr

În ziua când Ilan Șor a anunțat organizarea unui protest pentru ziua de duminică, 18 septembrie, Maia Sandu anunță pe Facebook, că a promulgat un pachet de legi, inclusiv majorarea salariului bugetarilor cu 5 lei și 50 bani la sută, iar pentru pensionari o alocație unică pentru perioada rece a anului.

“Am promulgat modificările la Legea bugetului de stat, Legea bugetului asigurărilor sociale și Legea fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală, care prevăd mai multe măsuri de sprijin pentru cetățeni ce au drept scop compensarea creșterii prețurilor. Iată ce prevăd modificările promulgate astăzi:

Plată unică de 1500 de lei pentru toți pensionarii care au pensii mai mici de 5000 de lei;

Majorarea cu 5,5% a salariilor din sectorul bugetar și acordarea unui ajutor unic de 3000 de lei, plătit în două tranșe, pentru toți bugetarii cu salarii brute mai mici de 15000 de lei;

Majorarea cu 10% a salariilor bugetarilor din sectorul medical;

Alocație lunară de 1000 de lei pentru copii până la împlinirea vârstei de doi ani;

Suplinirea cu 500 de milioane de lei a fondului pentru compensațiile la căldură pentru anul 2022;

Compensarea creșterii ratei dobânzilor bancare pentru antreprenori. În acest sens, a fost creat un fond în valoare de 200 de milioane de lei. Mecanismul de funcționare va fi anunțat în curând”, a scris președintele pe Facebook.

loading...

Comments are closed.