Politică

Maia Sandu cedează funcția de prim-minsitru socialiștilor? „Nu vom vota pentru un preşedinte al Parlamentului înaintat de PSRM”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Maia Sandu, președinta fracțiunii Partidului Acțiune și Solidaritate din Parlamentul Republicii Moldova și co-președinta blocului ACUM, a declarat că nu va fi votat un președinte al Parlamentului din partea PSRM, totuși, despre funcția de prim-ministru nu a menționat nimic.

Maia Sandu vrea ca socialiștii să susțină așa numitul pachet de dezoligarhizare, calificat de fostul președinte al Curții Constituționale, Alexandr Tănase ca fiind un pachet mai mult fantastic decât apropiat de realitate. Mai departe, spune Maia Sandu, socialiştii ar avea două variante: fie susţin un guvern minoritar de care ar fi responsabil blocul ACUM, fie provoacă alegeri anticipate.

Deși cheamă socialiștii la un vot comun a unui pachet de legi, Maia Sandu spune că nu face alianță cu socialiștii. Iar invitația lansată de ei nu este pentru a discuta o alianță, doar votarea unui pachet de legi în comun. „Noi nu suntem gata să facem coaliţie cu socialiştii şi probabil nici ei nu sunt gata. Noi suntem absolut diferiţi.”, a spus Maia Sandu în cadrul emisiunii Glavnoe, de la postul de televiziune TVC 21.

Amintim că luni, 8 aprilie, blocul ACUM a lansat o invitație prin intermediul paginii de Facebook, chiar dacă, cu câteva zile înainte de alegeri au semnat un legământ că nu se vor așeza la masa de negocieri cu PSRM, PDM  și Partidul Șor.

loading...

Comments are closed.