Politic

Maia Sandu declară că nu va participa la dezbaterile privind schimbarea sistemului electoral

Pinterest LinkedIn Tumblr

Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS) anunţă că nu va participa la dezbaterile privind schimbarea sistemului electoral. Declaraţia a fost făcută astăzi, într-o conferinţă de presă, de către preşedintele formaţiunii, Maia Sandu, relatează Moldova 1.

Lidera PAS a menţionat că pe actuala guvernare nu o interesează să obţină „consensul larg”, aşa cum a recomandat Comisia de la Veneţia. Potrivit ei, felul în care autorităţile vor implementa recomandările Comisiei va fi un test pentru actuala guvernare care va trebui să demonstreze cât este de proeuropeană.

„Noi nu vom participa la dezbateri. Comisia de la Veneţia a spus clar că mai întîi trebuie obţinut consens pe sistem după care se pot discuta detaliile. Guvernarea face lucrurile invers, vrea o discuţi pe detalii pentru a înainta dezbateri cu participarea tuturor părţilor interesate”, a declarat Maia Sandu.

Tot astăzi, şi reprezentanţii Organizațiilor Societății Civile, care au protestat anterior împotriva modificării sistemului electoral, au declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că nu vor participa la dezbaterile convocate de Parlament. Iar liderul PPDA, Andrei Năstase, a refuzat încă de ieri invitaţia Parlamentului, motivînd că nu-i permite agenda.

loading...

Write A Comment