Maia Sandu, declarație după demisia lui Popescu: „Am reușit să depășim obstacolele, să transformăm visul european într-o realitate palpabilă”

Șefa statului a participat la evenimentul public de la Ministerul afacerilor externe și integrării europene la care șeful diplomației, Nicu Popescu, și-a depus mandatul.

„Astăzi, i-am înmânat cea mai înaltă distincție de stat – „Ordinul Republicii”, vicepremierului Nicu Popescu, un diplomat vizionar și, probabil, cel mai remarcabil ministru al afacerilor externe și integrării europene pe care l-a avut vreodată țara noastră”, a subliniat ea.

Sandu a mai punctat că, în urmă cu doi ani și jumătate, când domnul Popescu a preluat mandatul de ministru, Republica Moldova era izolată, viitorul nostru era incert, iar obiectivele de integrare europeană păreau îndepărtate și greu de atins.

De asemenea, șefa statului a mai subliniat că datorită profesionalismului și energiei lui Nicu Popescu, Republica Moldova și cetățenii săi au reușit să depășească obstacolele, să transforme visul european într-o realitate palpabilă, să construiască parteneriate solide cu multe state și să protejeze pacea.

„I-am mulțumit domnului Popescu pentru tot ce a făcut pentru Republica Moldova, pentru fiecare dintre noi. Sunt sigură că va continua să ne rămână alături în efortul nostru de a deveni parte a marii familii europene. Mulțumesc mult, Nicu!”, a declarat Sandu.

Total
1
Shares
Total
0
Share