Politică

Maia Sandu despre verișoara ei angajată la Guvern: ”S-a sacrificat și a mers să ajute prim-ministrul”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele Maia Sandu a recunoscut că purtătoarea de cuvânt a premierului Natalia Gavrilița este „ruda” sa, dar a insistat că nu asta nu constituie vreun conflict de interese, informează Radio Europa Liberă

„Da, ea este rudă cu mine. Este asta conflict de interes? Nu este, pentru că nu eu am angajat-o și nici măcar nu am recomandat-o acolo”, a spus Maia Sandu, referindu-se într-un interviu cu Europa Liberă la verișoara ei dreaptă Anastasia Taburceanu,.

Potrivit Maiei Sandu, verișoara ei s-a sacrificat, chiar, acceptând postul de la guvern; ea a mers la un salariu mai mic „pentru că a fost rugată de dna prim-ministru să meargă s-o ajute în cabinet”.

Maia Sandu a mai declarat pe aceeași temă la Europa Liberă că problema aparatului de stat nu este că angajează rude, ci că mulți oameni de valoare refuză să lucreze în el, inclusiv pentru că se tem că vor fi acuzați pe nedrept de corupție, de pildă dacă au case mari, construite din „bani câștigați cinstit”.

Citește și: INTERVIU // Șeful ARBI, despre dosarul miliardului: ”Vă asigur că se depun eforturi mari ca să finalizăm ancheta și să returnă, banii delapidați”

loading...

Comments are closed.