Politic

Maia Sandu dezminte: Nu am invitat-o pe Laura Codruța Kovesi să fie Procurorul General al Republicii Moldova!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Prim-ministrul Maia Sandu a dezmințit astăzi informația apărută în presă, precum că ar fi invitat-o pe fosta șefă DNA, Laura Kovesi, să fie Procuror General în Republica Moldova. Și asta după ce PSRM și Igor Dodon au declarat în repetate rânduri că sunt împotriva unui procuror european.

„Nu am invitat-o în calitate de Procuror General, mi-am exprimat doar dorința să am o discuție cu dna Kovesi.”, a declarat Maia Sandu.

Cu doar o lună în urmă însă, Maia Sandu declara că numirea Laurei Codruța Kovesi în funcția de procuror general al Republicii Moldova „ar fi o soluție minunată pentru Republica Moldova.”

În cadrul unei emisiuni de la un post de televiziune afiliat socialiștilor, partenerul politic al Maiei Sandu, Igor Dodon, a declarat că PSRM va insista ca Procurorul să fie neapărat cetățean al Republicii Moldova. Iar pentru a înlătura orice posibilitate ca un procuror european să ajungă în fruntea Procuraturii Generale a Republicii Moldova, alianța ACUM-PSRM a anulat și legea obținerii cetățeniei prin investiții.

Mai mult decât atât, mai mulți analiști politici susțin că între ACUM și PSRM este și un protocol secret, prin care cele trei partide și-au împărțit funcțiile în stat. Iar în urma partajării funcțiilor, Procurorul General a revenit socialiștilor lui Igor Dodon.

 

loading...

Comments are closed.