Maia Sandu este mai preocupată de politica externă și nu mai manifestă interes față de problemele moldovenilor, acuză un lider politic

Natalia Parasca, președinta partidului „Renaștere,” este preocupată de indiferența Maiei Sandu asupra problemelor din propria țară și o acuză că ar prioritiza politica externă, scrie sinteza.org

Parasca a subliniat că, pe durata mandatului său, Sandu a direcționat atenția publică către politica internațională, ignorând problemele din Republica Moldova.

Totodată președinta partidului „Renaștere” a evidențiat că sumele exorbitante cheltuite de Maia Sandu pentru deplasări, ar putea fi utilizată eficient pentru a gestiona criza economică și problemele sociale interne.

„Pe durata președinției sale, Maia Sandu a demonstrat întregii țări că alege să devieze atenția de la problemele interne. Nu îi pasă de îngrijorările cetățenilor din țara ei natală, dar este profund preocupată de politica internațională. Conform celor mai recente date, „liderul” nostru a efectuat 17 vizite în străinătate începând cu începutul anului, costând cetățenii aproape 412 mii de lei. Aceasta este o sumă semnificativă pentru o țară în care mulți locuitori se confruntă cu dificultăți economice și sociale în fiecare zi”, a scris Natalia Parasca pe pagina sa.

Criticând absența vizitelor în Federația Rusă, Natalia Parasca a acuzat guvernul de neglijarea partenerilor strategici și de ignorarea nevoilor cetățenilor moldoveni care se află pe teritoriul Federației Ruse.

„Printre toate călătoriile sale, Sandu nu a găsit timp să viziteze Rusia. Cu adevărat, de ce să vizitezi o țară care joacă un rol cheie în viața multor moldoveni care lucrează acolo și au legături economice și culturale cu Federația Rusă? Guvernul pur și simplu ignoră partenerii strategici de lungă durată și interesele oamenilor simpli care au nevoie de sprijin din partea guvernului lor”, s-a arătat indignată liderul formațiunii politice.

Ea a făcut apel către Maia Sandu să-și reorienteze prioritățile, concentrându-se asupra rezolvării problemelor interne, și a subliniat că un lider autentic începe acasă, având grijă de binele și prosperitatea fiecărui cetățean.

„În timp ce președintele călătorește în lume mai mult decât președintele SUA, țara noastră se confruntă cu provocări serioase interne. Guvernul ignoră rezolvarea problemelor interne, inclusiv criza economică, problemele sociale și sprijinul pentru cetățeni. În schimb, resurse prețioase sunt cheltuite în călătorii străine frecvente. Fac apel la președintele Sandu să-și reconsidere prioritățile și să se concentreze asupra problemelor importante pentru oameni. Politica ar trebui să servească intereselor oamenilor, să nu fie un instrument pentru atingerea obiectivelor personale pe scena internațională. Un lider adevărat începe acasă, cu o preocupare pentru bunăstarea și prosperitatea fiecărui cetățean”, a concluzionat președinta partidului „Renaștere”.

Total
0
Shares
Total
0
Share