Social

Maia Sandu: Guvernarea s-a apucat de “curățarea” sistemului judecătoresc!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Consiliul Superior al Magistraturii a dispus eliberarea magistratei Domnica Manole din funcția de judecător al Curții de Apel în baza unui aviz consultativ suplimentar al Serviciului de Informații și Securitate. SIS menționează în avizul său existența unor factori de risc în activitatea magistratei.

Lidera PAS, Maia Sandu, a sărit în apărarea judecătoarei Domnica Manole, scriind într-o postare pe facebook că Domnica Manole este demisă din funcție pentru că a adoptat o decizie care obliga instituțiile statului să respecte legea și să organizeze referendumul în favoarea căruia s-a pronunțat un număr impunător de oameni.

„Aceasta este marea “reformă” a justiției despre care povestesc peste tot în lume autoritățile. Nu ținem partea unui judecător sau a altuia. Vorbim despre cazuri concrete și evidente de profanare a legii și a noțiunii de justiție. „, se mai spune în mesajul Maiei Sandu.

Amintim că magistrata Domnica Manole a intrat în vizorul presei de investigație, încă în anul 2013. După cum scria și Ziarul de Gardă în 2013, judecătoarea Manole, dintr-un salariu modest de câteva mii de lei, și-a procurat în anii 2010-2011 tocmai 11 mașini, dar și un apartament în valoare de 1 000 000 lei. Domnica Manole mai este vinovată și de cel puțin două condamnări ale Republicii Moldova la CEDO, pentru care Guvernul Republicii Moldova a fost obligat să achite despăgubiri din buzunarele cetățenilor de peste 50 de mii de euro.

loading...

Write A Comment