Alte știri

Maia Sandu i-a conferit Ambasadorului SUA „Ordinul de Onoare” cu prilejul încheierii mandatului în Republica Moldova

Pinterest LinkedIn Tumblr

Maia Sandu l-a primit astăzi la Președinție pe ES Dereck J. Hogan, Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Chișinău, împreună cu doamna Laura Hruby, șefă-adjunctă a Misiunii diplomatice a SUA, doamna Mary Alexander, șefă a Secției Politica și Economie, și Scott Hocklander, Director USAID Moldova.

“Am mulțumit pentru sprijinul SUA în lupta cu pandemia și în asigurarea cu vaccin a țării noastre, pentru programele de asistență în domeniul dezvoltării economice și infrastructurii, și pentru ajutor în consolidarea instituțiilor statului și a presei independente.

Am discutat cum am putea revigora relațiile bilaterale în contextul Dialogului Strategic moldo-american la nivel înalt. În context, am abordat subiecte ce țin de consolidarea statului de drept, combaterea corupției și reformarea justiției, precum și de digitalizarea economiei.

Tot astăzi, i-am conferit ES Dereck J. Hogan „Ordinul de Onoare” cu prilejul încheierii mandatului în Republica Moldova, în semn de apreciere și recunoștință pentru activitatea sa și pentru susținerea eforturilor noastre de a construi o societate democratică și prosperă. I-am mulțumit domnului Ambasador pentru contribuția sa în promovarea transformărilor democratice din țara noastră și susținerea acordată, împreună cu echipa sa, oamenilor care au luptat pentru o societate liberă și justă”, a declarat Maia Sandu.

loading...

Comments are closed.