Politic

Maia Sandu i-a felicitat pe câștigătorii medaliilor de aur la olimpiada mondială de robotică FIRST Global Challenge 2019

Pinterest LinkedIn Tumblr

Echipa Națională de Robotică a Moldovei a obținut trei medalii de aur în cadrul celei de-a treia ediții a olimpiadei mondiale de robotică – FIRST Global Challenge (FGC) 2019. Membrii echipei au fost primiți astăzi la Guvern de Prim-ministrul Maia Sandu, care le-a decernat Diplome de onoare.

Șefa Executivului a felicitat tinerii pentru performanțele obținute și le-a dorit succese remarcabile în continuare.

„Mereu am știut că în Republica Moldova avem copii deștepți și ingenioși, iar voi sunteți o dovadă în acest sens. Vă îndemn să continuați, să vă dezvoltați în acest domeniu de perspectivă și să lucrați din plăcere”, a subliniat Premierul Maia Sandu.

Diploma de onoare a fost conferită olimpicilor Andrei Copaci, Cristian Comendant, Elena Graur, Nicolae Mihălache, Cosmin Ciorbă, Dorina Levca, ghidați de Veronica Eșanu, managerul echipei și Florin Cazac, mentorul tehnic.

Echipa Națională de Robotică a obținut aurul pentru categoriile: Grand Challenge Award, FIRST Global Winning Alliance, Ustad Ahmad Lahori Award for Innovation in Engineering.

Toți membrii echipei au absolvit programul Roboclub, lansat în anul 2014 de Ministerul Educației, condus în acea perioadă de Maia Sandu.

Competiția First Global Challenge s-a desfășurat în Dubai, Emiratele Arabe Unite în perioada 24-27 octombrie 2019 și a întrunit tineri din 189 de țări.

 

loading...

Comments are closed.