Politic

Maia Sandu i-a răspuns lui George Simion: Singura soluție este procedura de judecată

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președinția Republicii Moldova transmite că regretă situația neplăcută, creată la hotarul moldo-român ca urmare a interdicției de intrare în țară, impuse în 2018 lui George-Nicolae Simion, în prezent deputat în Parlamentul României.

Președinția susține că nu are atribuții în soluționarea acestui caz, însă a contactat Biroul Migrație și Azil (BMA) pentru a clarifica situația. Din informațiile prezentate, singura soluție legală de anulare a deciziei BMA este procedura de judecată.

Ultima solicitare cu privire la suspendarea deciziei BMA din 1 octombrie 2018 a fost înaintată de avocatul lui Simion pe 17 februarie 2021, aceasta fiind respinsă. Următoarea ședință este preconizată pentru 7 aprilie 2021 la CSJ.

Copreședintelui Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), George Simion, care intenționa să ajungă duminică la Chișinău pentru a participa la înmormântarea scriitorului Nicolae Dabija, i s-a refuzat intrarea în Republica Moldova, relatează Radio Chișinău, sursă citată de Radio Europa Liberă.

Într-un live video, pe contul său de Facebook, politicianul român a făcut apel la Ministerele de externe de la București și Chișinău să intervină pentru a i se permite accesul în R. Moldova în calitatea sa de membru al Parlamentului României.

George Simion are interdicție de a intra pe teritoriul Republicii Moldova până în anul 2023. În 2018, anul centenarului, când a primit ultima interdicție de intrare, s-a invocat un comportament agresiv și neadecvat în postul vamal moldovenesc, precum și motive de securitate.

Prin decret prezidențial, luni, 15 martie, în R. Moldova este doliu național cu ocazia funeraliilor scriitorului Nicolae Dabija.

loading...

Comments are closed.