Alte știri

Maia Sandu i-ar fi cerut lui Igor Dodon să fie majorată vârsta de pensionare

Pinterest LinkedIn Tumblr

În cadrul discuțiilor față în față din martie curent, președintele Maia Sandu i-ar fi cerut lui Igor Dodon majorarea vârstei de pensionare, adică anularea legii promovate de PSRM și votată în decembrie 2020, prin care s-a stabilit ca femeile să se pensioneze la 57 de ani, iar bărbații la 62.

Potrivit liderului socialist, aceasta ar fi fost o condiție impusă de către Maia Sandu în cadrul discuțiilor și negocierilor despre dizolvarea Parlamentului, însă PSRM a respins-o.

Amintim că la 16 decembrie 2020, Parlamentul, cu majoritatea voturilor, a aprobat proiectul de lege pentru modificarea Legii privind sistemul public de pensii. Acesta prevede stabilirea vârstei standard de pensionare de 57 de ani pentru femei și de 62 de ani – pentru bărbați, începând cu 1 ianuarie 2022. Inițiativa legislativă aparține unui grup de deputați ai Fracțiunii parlamentare PSRM.

Legea votată a fost criticată de către opoziția parlamentară, iar Igor Grosu a garantat că după alegerile parlamentare din 11 iulie 2021, scrutin provocat de Maia Sandu în plină pandemie, deputații PAS o vor contesta la Curtea Constituțională. Grosu susține că legea contravine înțelegerilor cu FMI și cu alte angajamente ale Republicii Moldova.

În pofida criticilor și amenințărilor, Igor Dodon a promulgat legea chiar în ultimele zi de mandat în funcția de președinte al Republicii Moldova.

Contactați pentru un comentariu, reprezentanții Președinției au răspuns că ”nu comentează zvonistica”.

loading...

Comments are closed.