Maia Sandu l-a sunat de urgență pe Băsescu să-l retragă pe Codreanu din cursa electorală! Răspunsul fostului Președinte al României 

Maia Sandu l-a sunat de urgență pe Băsescu să-l retragă pe Codreanu din cursa electorală, alegeri chisinau, 20 mai
 

Lidera Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu, a avut ieri o discuție cu liberalul Valeriu Munteanu și cu fostul președinte al României, Traian Băsescu. Maia Sandu l-a îndemnat pe Munteanu să se retragă din cursa electorală în favoarea lui Andrei Năstase. Și lui Traian Băsescu i-a explicat de ce e nevoie să-l retragă pe candidatul Partidului Unității Naționale (PUN), Constantin Codreanu, scrie Ziarul Național.

Maia Sandu a explicat de ce anume lui Munteanu și lui Codreanu le-a cerut să se retragă din cursă. „Anume ei sunt candidații de pe dreapta care își declară sprijin pentru integrarea europeană, pentru valorile românești. Evident că anume lor ne adresăm. Am avut o discuție cu Valeriu Munteanu, dar și cu reprezentanții lui Constantin Codreanu”, a declarat ieri Maia Sandu, în cadrul emisiunii „Politica”.

De asemenea, lidera PAS l-a abordat ieri și pe Traian Băsescu, liderul de facto al PUN, formațiune care l-a înaintat pe Codreanu. „Am discutat cu domnul Traian Băsescu la telefon. Am reiterat îndemnul nostru, fiind clar din sondaje că cei doi candidați (Munteanu și Codreanu n.r.) nu au cum să acceadă în turul II. Am zis că dacă cu toții avem același obiectiv, adică să eliberăm orașul de corupție, să nu-l lăsăm să încapă pe mâinile oligarhiei, ar trebui să facem front comun. Să fie îndemnați susținătorii ambilor candidați, Valeriu Munteanu și Constantin Codreanu, să voteze candidatul cu șanse reale”, a precizat Sandu.

Aceasta nu a vrut să ofere prea munte detalii din discuția cu fostul președinte al României, dar a subliniat că acesta a invocat proceduri ale legislației. „S-au invocat într-un fel probleme legale, că au fost depășit acele șapte zile când un candidat poate să se retragă din cursă. Noi știm că au fost niște precedente în acest sens (când s-au retras candidații pe ultima sută de metri n.r.). până la urmă e treaba candidaților cum procedează. Constantin Codreanu urmează să anunțe ce face mai departe, dacă va fi o schimbare în abordarea lor”, a conchis Maia Sandu.

Liberalul Valeriu Munteanu a declarat ieri că tot ce își dorește este să aibă o dezbatere cu liderul PDA, Andrei Năstase, iar cel care se descurcă mai bine să rămână în cursa electorală. Munteanu îl așteaptă astăzi pe Năstase, începând cu ora 12.00, la o dezbatere publică. Anterior liderul PDA nu a onorat invitația lui Munteanu.

De partea cealaltă, Constantin Codreanu va afla astăzi dacă rămâne în cursa electorală. Consiliul Electoral de Circumscripție Chișinău l-a avertizat public pentru că a apărut alături de Klaus Iohannis și un consilier din campania lui Donald Trump, dar în același timp a remis contestația socialiștilor să fie examinată de instanța de judecată. Magistrații vor decide astăzi dacă concurentul Codreanu va rămâne sau va fi exclus din cursa electorală.

Total
0
Shares
Total
0
Share