Politică

Maia Sandu: Nu cred că există o soluție pentru conflictul transnistrean!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Referitor la problema transnistreană, premierul Maia Sandu spune că această problema nu va fi în curând rezolvată. Declarația a fost făcută într-un interviu pentru Radio Chișinău. 

„Eu nu cred că există o soluție ușoară și rapidă pentru problema transnistreană. Eu cred că soluționarea acestui conflict înghețat se poate întâmpla într-un context special atunci când va exista o oportunitate geopolitică în sensul în care contează foarte mult și înțelegerea dintre marile puteri ale lumii în raport cu ceea ce se întâmplă în zona noastră”, a spus Maia Sandu.

Totodată, premierul a menționat că Guvernul pe care-l conduce va promova proiecte pentru apropierea cetățenilor de pe ambele maluri ale Nistrului. Însă nu e clar despre ce proiecte este vorba.

Amintim că astăzi se împlinesc 5 ani de la semnarea Acordului de asociere a Moldovei cu UE, însă deputații din majoritatea parlamentară ACUM-PSRM au preferat să celebreze acest eveniment printr-o vizită la Moscova. Șefa parlamentului Zinaida Greceanîi a declarat că relațiile Moldovei cu Rusia vor deveni tot mai apropiate în viitor.
separatism transnistria, moldova rusia 1992, razboi, victime dubasari
loading...

Comments are closed.