Politic

Maia Sandu: Nu este de competența Guvernului să negocieze prețul la gaz! Spînu: Sunt niște speculații

Pinterest LinkedIn Tumblr

„Speculațiile că nu au fost discuții în această perioadă despre prețul la gaz nu sunt adevărate”. Declarația a fost făcută de către vicepremierul Andrei Spînu în cadrul unei conferințe de presă. Spînu susține că este în legătură cu Gazprom încă din luna august, ntv.md

Amintim că recent președintele țării Maia Sandu a declarat că Guvernul nu va interveni în negocierile cu privire la încheierea unui nou contract pentru furnizarea gazelor naturale ruseşti către Moldova.

„Conform legii, preşedintele şi Guvernul nu ar trebui să intervină în aceste negocieri, întrucât ei nu discută subiectele aprovizionării cu gaz şi formarea preţurilor”, a spus Sandu.

Ea nu a fost de acord cu afirmaţia că „participarea Guvernului, care este unul dintre cofondatorii întreprinderii „Moldovagaz”, ar permite negocierea unui preţ mai favorabil la gaze”.

„Probabil preţul va creşte. Dar nu putem influenţa preţul, negocierea acordului nu ţine de competenţa preşedintelui. Procedura de stabilire a preţurilor depinde de termenii contractului şi de preţurile de pe piaţa mondială. Vom afla preţul pe baza rezultatelor negocierilor, pe care le desfăşoară „Moldovagaz”, a spus Sandu.

loading...

Comments are closed.