Alte știri

Maia Sandu pleacă la Viena, la toamnă

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut ieri o discuție online cu Președintele Austriei, Alexander Van der Bellen. Șefa statului i-a mulțumit pentru sprijinul acordat țării noastre, inclusiv pentru combaterea pandemiei, atât prin donații directe de echipament și materiale de protecție, cât și prin platforma COVAX.

„Am discutat despre situația pandemică și despre evoluțiile politice din Republica Moldova și am accentuat că, odată ce vom avea un guvern stabil și responsabil, este important să intensificăm cooperarea noastră bilaterală, inclusiv pe dimensiunea economică și comercială. Președintele Van der Bellen și-a manifestat sprijinul pentru agenda anticorupție, de consolidare a statului de drept, accentuând că fenomenul corupției nu este doar un rău în sine, ci afectează dezvoltarea economică a unei țări și este un impediment major pentru investițiile de calitate”, a spus Maia Sandu.

De asemenea, oficialii au discutat despre aprofundarea cooperării noastre și în domenii precum eficiența energetică, protecția mediului, adaptarea la schimbările climatice și managementul resurselor de apă. „Un domeniu de colaborare important pentru noi ține de recuperarea activelor furate de unii politicieni moldoveni corupți și plasate în alte țări, inclusiv Austria”, a subliniat șefa statului.

În cadrul discuției, Președintele Van der Bellen a dat asigurări că Austria va continua să ofere sprijin pentru democrația din țara noastră și pentru agenda de reforme și apropierea de Uniunea Europeană. „I-am mulțumit domnului Președinte Van der Bellen pentru invitația de a face o vizită în Austria în această toamnă. Totodată, sper să avem ocazia să ne întâlnim și la Chișinău după îmbunătățirea situației sanitare”, a afirmat președintele Maia Sandu.

loading...

Comments are closed.