Politic

Maia Sandu propune instituirea unor facilități fiscale și vamale pentru moldovenii care decid să revină cu traiul în Moldova

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a trimis Parlamentului, în această săptămână, o inițiativă legislativă ce stabilește acordarea unor facilități fiscale și vamale pentru cetățenii noștri care decid să revină cu traiul în Moldova.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Proiectul de lege propune scutiri de la plata taxelor de import pentru introducerea în țară a bunurilor de uz personal și a unui mijloc de transport auto. Prevederile se vor aplica persoanelor care s-au aflat în afara țării timp de cel puțin 36 de luni, pe parcursul ultimelor 48 de luni. Pentru acordarea facilităților cetățenii vor depune o cerere, însoțită de acte confirmative.

Maia Sandu menționează că întoarcerea acasă a cetățenilor noștri trebuie să fie simplă și nu trebuie să coste. „Am pornit un proces complex de transformare a țării, iar pentru a reuși, Republica Moldova are nevoie de oameni. Suntem hotărâți să îmbunătățim condițiile de trai acasă și să creăm locuri de muncă, astfel încât cetățenii noștri să își construiască aici viitorul. Împreună, cu oameni profesioniști și muncitori, vom putea schimba Moldova în bine, făcând din ea locul în care să vrem să trăim și să revenim”, spune șefa statului.

loading...

Comments are closed.