Politic

Maia Sandu recunoaște că PAS-ul a căzut în sondaje: Avem timp să schimbăm cifrele

Pinterest LinkedIn Tumblr

Alegerile parlamentare nu vor avea loc duminica viitoare și asta înseamnă că noi avem toate șansele să schimbăm aceste preferințe, consideră președinta PAS, Maia Sandu.

Având în vedere că sondajele arată că dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, respondenții ar vota pentru trei partide – socialiști, Partidul Acțiune și Solidaritate și democrați, Maia Sandu a fost întrebată cum vede aceste preferințe ale cetățeanului moldovean și ce se va întâmpla pe viitor, dacă doar aceste trei partide acced în Parlament?

Alegerile parlamentare nu vor avea loc duminica viitoare și asta înseamnă că noi avem toate șansele să schimbăm aceste preferințe. Unele, o parte dintre ele sunt influențate de manipularea la care recurge și Partidul Socialiștilor, și Partidul Democrat, pentru că știm că sunt două formațiuni care controlează în mare piața media, dar, cum spuneam, noi avem șanse bune ca să răsturnăm această situație, în pofida tuturor obstacolelor pe care le creează această guvernare și în sistemul electoral este un obstacol, deci, hărțuirea, presiunile pe care le pun ei pe opoziție , pe administrația publică locală. Sunt toate obstacole care vin să demoralizeze oamenii să opună rezistență guvernării”, a declarat Maia Sandu în interviul acordat Europei Libere, citat de deschide.

Maia Sandu a dat exemplu mobilizarea electoatului ei la alegerile prezidențiale. Ea crede că va reuși să schimbe cifrele mergând în alegeri cu o „echipă bună de oameni care să fie reprezentativă, să reprezinte părți cât mai largi ale societății, să fim responsabili în sensul în care în această echipă să încapă doar oameni cumsecade, onești, care aduc valoare adăugată listei, și nu invers”.

Întrebată ce va face dacă se adeveresc, totuși, aceste date ale sondajelor, ea a dat un răspuns ca de obicei categoric: „Noi nu facem coaliție postelectorală cu asemenea forțe politice care lucrează în detrimentul societății. Din cauza acestor forțe politice, oamenii pleacă din această țară, din cauza acestor forțe politice, am ajuns să pierdem puțina democrație pe care am avut-o. Deci, e categoric exclusă orice coaliție și discuție, dar eu vreau să revin la mesajul precedent. Noi, forțele pro-europene și anti-oligarhice, avem toate șansele să câștigăm aceste alegeri și vom face tot posibilul pentru ca acest lucru să se întâmple.

Amintim că în urma prezentării unuia dintre sondaje, Arcadie Barbăroșie de la Barometrul Opiniei Publice, un cunoscut susținător al Maiei Sandu a declarat că de fapt nu contează cifrele, ci tendințele. Acestea din urmă însă nu sunt deloc îmbucurătoare pentru Maia Sandu pentru că în fiecare sondaj Partidul „AS” condus de Maia Sandu dar și Platforma DA sunt în scădere, iar principalul lor oponent ideologic PDM, la fel ca și liderul acestuia Vlad Plahotniuc este într-un proces de creștere. Ultimele sondaje spun că este o tendință îmbucurătoare pentru PDM.

Menționăm că Andrei Năstase, colegul de coaliție al Maiei Sandu și liderul Platformei DA a spus în cadrul unei emisiuni de la PRO TV Chișinău că partidul său nu crede în nici un sondaj, deși acestea arată că Platforma DA este înafara pragului electoral, iar tendințele de care a vorbit Barbăroșie arată că nu sunt perspective de creștere pentru formațiunea condusă de Năstase care este într-o continuă și sigură cădere.

loading...

Comments are closed.