Maia Sandu s-a dus la Varșovia să sărbătorească relațiile moldo-polone

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, se află în această seară la Varșovia, într-o vizită oficială efectuată la invitația Președintelui Republicii Polone, Andrzej Duda, informează Președinția.

Vizita e prilejuită de cei 30 de ani de relații diplomatice moldo-polone, care se împlinesc pe 14 iulie.

”În această seară, sunt la Varșovia, la invitația Președintelui Andrzej Duda, un bun prieten al țării noastre, pentru a marca 30 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre Republica Moldova și Polonia. Vizita îmi oferă un bun prilej pentru a discuta cu domnul Președinte proiectele comune inițiate de țările noastre, cooperarea economică bilaterală și eforturile țărilor noastre de a ajuta Ucraina în contextul războiului provocat de Rusia. Am totodată ocazia de a-i mulțumi domnului Președinte Duda pentru susținerea consecventă din partea țării sale pentru parcursul european al Republicii Moldova. Polonia rămâne un partener de încredere al Moldovei, cu care dorim să dezvoltăm o bună colaborare în continuare.

Tot astăzi am discutat avansarea dialogului bilateral cu Elżbieta Witek, Mareșalul Seimului Republicii Polone, și Tomasz Grodzki, Mareșalul Senatului polonez”, a scris Maia Sandu pe pagina ei de pe Facebook.

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share