Alte știri

Maia Sandu s-a întâlnit cu Ambasadorul Statului Israel în Republica Moldova, Eliav Belotsercovsky

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut astăzi o întrevedere cu Ambasadorul Statului Israel în țara noastră, ES Eliav Belotsercovsky, și cu Președintele Comunității Evreiești, Alexandr Bilinkis, transmite Telegraph.md

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

„Am discutat subiectele-cheie de pe agenda bilaterală, printre care reluarea negocierilor pe marginea mai multor acorduri, o parte dintre care se referă la situația conaționalilor noștri aflați la muncă în Israel. La fel, am convenit să valorificăm mai bine potențialul de cooperare comercial-economică a țărilor noastre, în special în agricultură, educație, medicină, turism și sectorul IT. Sunt sectoare în care deja există o cooperare bună între agenții economici din cele două țări”, a spus Maia Sandu.

Un alt subiect al discuției a fost colaborarea în domeniul culturii și al păstrării memoriei istorice. În acest sens, șefa statului a menționat că pe agenda autorităților noastre se află atât finalizarea proiectului privind înființarea Muzeului de Istorie a Evreilor, cât și renovarea Cimitirului evreiesc din Chișinău.

Citește și: VIDEO // Localnici au ieșit la protest pentru a-și susține primarul învinuit de corupție

loading...

Comments are closed.